Evaluatie van de reünie 2000

Uw bestuur v.l.n.r. Bernard, Robert, Anne Marie, Liesbeth, Lous, Gulian, Alexander

 

Zo maar wat gezellige gezichten.

 

Onze indruk werd versterkt door enige brieven; u heeft het een hele prettige dag gevonden. Vele onbekenden werden bekenden en vele oude vriendschappen werden versterkt.

Hierbij het verslag van de voorzitter van het organisatiecomité.


In de oranjerie


Zonnige familiereünie 16 September

 

Honderd familieleden, jong, oud en daartussen, vierden op 16 September jl. reünie in de oranjerie van huis Verwolde nabij Lochem. Het was een zonovergoten nazomerdag, ontspannen, vrolijk en hartelijk.

Het begon met de doop van de jonggeboren familiestichting door haar voorzitter, neef Gulian. Hij legde uit wat het doel en de voorgenomen activiteiten zijn.

De grasvelden waren goed voor een glas wijn op weg naar de lunch. De labyrintachtige buxustuintjes eromheen werden intensief  als renparcours gebruikt door diverse jeugdige Crommelijntjes.

In de middag waaierde het gezelschap uit in verschillende activiteiten om elkaar na afloop voor een kop thee/glas wijn op weg naar huis weer te treffen.

Men kon wandelen in het bos van landgoed Verwolde of het huis zelf bezichtigen, een schitterend voorbeeld van hoe de Gelderse landadel leefde.

Verder kon men de collectie Redon van tante May bekijken, een unieke mogelijkheid, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Tot slot was er een verhalenworkshop, waar men in de gelegenheid was familieanekdotes te vertellen en horen, om zo de ‘mythen van onze familieclan’ op het spoor te komen. Dat is niet geheel gelukt, maar ‘wie daarom treurt is een kniesoor’ en we zaten, sommigen met het blauwe boekje in aanslag, genoeglijk in de zon.

Verhalen bijeenkomst

 

 


Rond 4 uur verzamelde men zich weer en was het een vrolijke afsluiting, die nu nog gaande zou zijn geweest, ware het niet dat rond 5 uur het tentverhuurbedrijf zijn eigendommen kwam oprollen.

 

Enige tips voor de toekomst kwamen bij ons binnen: is het mogelijk om vervoer te organiseren, zodat ouderen comfortabel uit en thuis komen? Is het mogelijk om naast de ’formele’ reünie een tussentijdse informele activiteit te plannen? Deze en andere suggesties en ideeën zijn zeer welkom en zullen waar mogelijk overgenomen worden. Zendt u ze graag naar ondergetekende, crommelin.cml@wxs.nl .

Robert D., Heemstede

 

Op de reünie werd dus een "verhalen bijeenkomst" gehouden. U ziet ze zitten op het grasveld op het foto-tje. We zullen in elke aflevering er een opnemen.

 

Bij ons thuis vertelde mijn vader het volgende. Ten huize van een van onze

familieleden kwam de dominee op bezoek voor de lunch en voor een herderlijk

gesprek.

Om het feestelijke karakter van deze lunch te onderstrepen, werden sardientjes

geserveerd. Het schaaltje ging rond, de dominee tastte toe en een van de kinderen zei

met grote ogen en ontzag: ”Pappa, hij neemt een hele”.

Robert Heemstede

 


De groepsfoto Crommelin reünie 2000 - het is en blijft moeilijk om iedereen naar
het vogeltje in de lens te laten kijken, maar gezellig was het zo te zien wel.